Hem Produkter Frågor & Svar Referenser / Galleri Om oss Kontakt

Vad är Central Boiler?

Vad är en Central Boiler Panncentral?

Vad är fördelarna med en Central Boiler?

Kan jag använda en CentralBoiler om jag bor inom tätbebyggt område?

Hur kopplas den till mitt hus?

Kan jag värma upp mer än en byggnad?

Hur fungerar den?

Hur fungerar den?

Pannan har en tryckande fläkt och brinner med omvänd förbränning. Tack vare att luften blåses in på olika ställen och med varierande luftföden uppnås en mycket ren förbränning och en hög verkningsgrad. Pannan är termostatstyrd och håller vid normaldrift 80-85 grader. Tack vare den stora eldstaden (400-650 liter) och pannans unika funktion ackumuleras värmen både i den stora vattenvolymen (750-1300 liter) men också genom att pannan vid 85 grader går ner i standby, stänger lufttillförsel och hushåller på så sätt med veden. Under en normal värmesäsong slocknar inte pannan utan man fyller på med ved och sköter det enkla underhållet medan eldning pågår. Temperaturen i efterbrännkammaren kan nå ca 1000 grader, tack vare detta blir förbränningen i det närmaste total och med det väldigt lite aska.

Med ett sinnrikt patenterat system med värmeväxlare kyls avgaserna ned till ca 150 grader och värmen överförs till vattnet.

En Central Boiler panna är inte trycksatt. Detta framförallt för att i nordamerika är kraven väldigt höga för installation av trycksatta produkter. Expansionen sköts genom att pannan inte fylls helt. Man ser fyllnadsmängden via ett nivårör. Man tillsätter också en rostskyddsinhibitator som säkerställer att pannan varken rostar eller att värmeväxlarytorna invändigt blir belagda och får sämre

värmeöverföringsförmåga. Det befintliga värmesystemet ansluts med plattvärmeväxlare eller de speciellt anpassade ”slavtankarna” med inbyggd värmeväxlarslinga som finns.

Är vedeldning negativt för miljön?

Hur nära byggnad kan den placeras?

Hur går installationen till?

Hur ofta behöver jag fylla på med ved?

Vilken modell ska jag välja?

Hur ofta behöver jag tömma pannan på aska?

Önskar du bli kontaktad av oss?

Namn*
Telefon
E-post
Kontakta mig via:
Intresseområde
   
Meddelande
 
 

© CB Bioenergi AB

Tel 0700-40 10 40

E-post info@cbbioenergi.se

Hitta till oss

Webbdesign av Insign Design